2014 m. lapkričio 21 d., penktadienis

Vaikų žūtys perėjose negydo valdžios trumparegiškumo

Straipsnis apie eismo reguliavimo problemas Pilaitės prospekte, pagarsėjusiame pėsčiųjų, ypač vaikų žūtimis pėsčiųjų perėjose, net degant žaliai šviesai. Blogiausia, kad šį prospektą kasdien priversti kirsti į mokyklas einantys vaikai. Atmestinai sureguliuotas eismas pradėtas tvarkyti tik po bendruomenės raštų palydėtų šimtais gyventojų parašų po įvykusių nelaimių. Tačiau apsiribota tik kosmetinėmis priemonėmis, vaikus perėjose saugoti pasiūlius patiems bendruomenės aktyvistams, o prašytas iškilias perėjas įvardijus, kaip nervinsiančias vairuotojus, kurie tokioje būklėje padarytų dar daugiau avarijų. Požeminę perėją įrengti iki 2013 m. pradžios įpareigota Maxima, jos net nepradėjo statyti, projektą atidėję, matyt iki kitos eismo nelaimės, kuri, beje, ateiti netruko.
Gaila, Delfi pabijojo spausdinti šį straipsnį atviresnėje rubrikoje, o prieš tai atsiklausė savivaldybės bei Maximos nuomonių. Gerai, kai išklausomos visos pusės, tik redakcija iš rašinio ištrynė sakinį su kritika prekybininkams, užsiimantiems tik puponautų, limpakojų bei kitų šiukšlyno atributų dalybomis, o ne vaikų saugumu kelyje. Juk jei vienas ar kitas vaikas pakeliui į prekybos centrą ar mokyklą žus - tai jau ne prekybininkų rūpestis.


Daugiau skaitykite adresu http://www.delfi.lt/pilietis/voxpopuli/vaiku-zutys-perejose-negydo-valdzios-trumparegiskumo.d?id=66460760.


Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą