2018 m. birželio 8 d., penktadienis

Virginija Vingrienė: Tariama ir tikra valstybės tarnybos pertvarka?

V. Vingrienė | 15min.lt nuotrauka
Pradėta valstybės tarnybos reforma mane, buvusią valstybės tarnautoją, į politiką pasukusią su intencija reformuoti šią sustabarėjusią sistemą, verčia grįžti prie diskusijos, ar teisingu keliu einame? O gal einame senuoju keliu, tik prisidengę skambių reformos šūkių šydu? Juk prie reformos laivo vairo stovi senieji sustabarėję biurokratiniai vairininkai.

Jie ir užsitikrina sau visiško komforto sąlygas. Ta tik patvirtinto kai kuriose ministerijose nuvilnijusios dėlionės, seniems, bet nebūtinai geriausiems, biurokratiniams vilkams toliau sėkmingai įsitvirtinus ir tęsiant patogią egzistenciją aukščiausiose pozicijose.

Mažinti valdininkų skaičių kartu taupant milijardus biudžeto lėšų – skamba labai patraukliai, ir atrodo ganėtinai paprasta. Tačiau ne paslaptis, kad visų „galvų kapojimais“ grįstų pertvarkų rezultatas yra toks pat – realiai išaugantis biurokratinis aparatas. Nepaisant to, toliau sėkmingai lipama ant to paties grėblio, ir toliau siūlomos pasenusios, esą visas problemas išspręsiančių mažinimų idėjos, atmetant drąsius ir ryžtingus sprendimus veiksmingos vidinės pertvarkos link.

Sutarkime bent dėl to, kad būtina reformuoti valstybės tarnautojų korpusą – čia abejonių nekyla. Šimtatūkstantinė biurokratų armija – tai gerokai per didelė, perdėm formalizuota, dažnai persidengiančių funkcijų su itin privilegijuota „išrinktųjų“, dažniausiai aukštesniųjų ir aukščiausiųjų vadovų, turto valdytojų ir jų artimos aplinkos biurokratų klasė.

Daugiau skaitykite adresu: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nuomones/virginija-vingriene-tariama-ir-tikra-valstybes-tarnybos-pertvarka-18-983354?c=18.

Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą