2019 m. balandžio 5 d., penktadienis

K. Mažeika remia užstato sistemos plėtrą, jeigu ji neišaugins kainų

Paskirtasis aplinkos ministras „valstietis“ Kęstutis Mažeika remia idėją išplėsti užstato sistemą, įtraukiant į ją naujas pakuotės rūšis, pavyzdžiui, vyno ar stipriųjų gėrimų butelius, rašo „Verslo žinios“.

„Iš principo tai gera mintis, tik turime įvertinti, kiek tai pareikalaus papildomų sąnaudų. Jei tokia plėtra smarkiai nepabrangins sistemos, tai būtų naudinga. Turime pasidaryti analizę“, – interviu dienraščiui teigė parlamentaras.

BNS rašė, kad 2017 metų pradžioje Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė „valstietė“ Virginija Vingrienė pasiūlo į užstato sistemą įtraukti ir stipriojo alkoholio pakuotes, tačiau iki šiol joks sprendimas nepriimtas.

Tada sistemą administruojančios viešosios įstaigos „Užstato sistemos administratorius“ duomenimis, tokia plėtra gėrimų importuotojams ir gamintojams gali kainuoti maždaug 3 mln. eurų.

Šiuo metu sistemoje dalyvauja tik alaus, sidro ir jų kokteilių pakuotės. Atnaujinta užstato sistema Lietuvoje pradėjo veikti 2016 metų vasarį.

Seimo narė Virginija Vingrienė išreiškė palaikymą K. Mažeikos pozicijai. "Džiaugiuosi už mano idėjos ir iniciatyvos išplėsti užstato sistemą, įtraukiant vyno, stiprių alkoholinių gėrimų ir kitą dabar negražinamą tarą, palaikymą." - teigė ji. "Priminsiu, kad Seimas šiai mano pataisai pritarė po pateikimo lygiai prieš du metus (2017-04-07), Vyriausybė pateikė teigiamą išvadą. Tik Aplinkos ministerija iki šiol niekaip nesugebėjo parengti studijos dėl kaštų ir naudos analizės. Į ministerijos vadovybę atėjus pažangiai mąstantiems, veikliems ir ryžtingiems žmonėms, labai tikiuosi, kad ledai galiausiai pajudės ir bus atverti keliai pažangioms aplinkosauginėms idėjoms bei plačiu požiūriu grįstiems drąsiems racionaliems sprendimams, reikalingiems ne tik aplinkosauginiu požiūriu, bet ir naudingiems visuomenei bei suteiksiantiems mums aiškų konkurencinį pranašumą kitų šalių senbuvių atžvilgiu."

Šaltinis: delfi.lt

Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą