2020 m. sausio 28 d., antradienis

Seimas pritarė "Klaipėdos paketui"


Šiandien Seimas pritarė vadinamajam "Klaipėdos paketui". Tai rimtas sprendimas stabdant ir kontroliuojant įžūlius aplinkosauginius pažeidimus. Sprendimas priimtas vienbalsiai, sulaukus tik keleto skeptiškų balsų. Sprendimas neturėtų stebinti: jis turėjo būti priimtas dar vakar, prieš 10 ar net daugiau metų. Gaila, kad jį išjudino tik viena po kitos staiga sprogusios aplinkosauginės bombos. Vis dėlto, svarbu, kad ledai pajudėjo ir buvo žengtas šis svarbus, bet toli gražu ne paskutinis žingsnis.
Šiais pakeitimais iš esmės sugriežtintas ir užtikrintas operatyvus aplinkosaugos reikalavimų nepaisančios veiklos stabdymas, nelaukiant kito tos pačios veiklos pažeidimo, aplikosaugos kontrolierius įgalinus be išankstinio įspėjimo bet kuriuo metu patekti į objektus ir paimti teršalų mėginius, taip fiksuojant slepiamus pažeidimus.

Mokesčio už aplinkos taršą pataisos skatins įmones investuoti į priemones, mažinančias aplinkos teršimą.

Tai rimtas postūmis pastangose užkirsti kelią ciniškiems aplinkos pažeidimams ir įžūliam veiklos kaštų mažinimui aplinkos, visuomenės sveikatos ir visų mūsų finansų sąskaita, tokioms neskrupulingoms įmonėms nesąžiningai konkuruojant su socialiai atsakingais, aplinkosaugines technologijas diegiančiais verslais.

Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą