2020 m. kovo 2 d., pirmadienis

V. Vingrienės komentaras dėl prezidento siūlymo svarstyti trijų ministerijų apjungimą

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai dirbant be nuolatinio vadovo, prezidentas Gitanas Nausėda siūlo diskutuoti apie trijų ministerijų – Aplinkos, Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų – jungimą. Apie tai po premjero Sauliaus Skvernelio ir šalies vadovo susitikimo prakalbo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/prezidentas-siulo-diskutuoti-apie-triju-ministeriju-jungima-56-1283860?fbclid=IwAR0uPWOeAdoiY8A6_mXYh4h1TM7uoqMBVvW2CzmWWtzb47frgUqociln6U8&copiedEkonomikos ir inovacijų ministerijai dirbant be nuolatinio vadovo, prezidentas Gitanas Nausėda siūlo diskutuoti apie trijų ministerijų – Aplinkos, Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų – jungimą. Apie tai po premjero Sauliaus Skvernelio ir šalies vadovo susitikimo prakalbo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
"Ekonomikos ir inovacijų ministerijai dirbant be nuolatinio vadovo, prezidentas Gitanas Nausėda siūlo diskutuoti apie trijų ministerijų – Aplinkos, Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų – jungimą. Apie tai po premjero Sauliaus Skvernelio ir šalies vadovo susitikimo prakalbo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis." - praneša 15min.lt.

Komentuodama šią naujiena, Seimo narė Virginija Vingrienė pasidalino įrašu Facebook:

Prezidentas išsako mano idėją :) Džiugu, kad mūsų nuomonės šiuo klausimu absoliučiai sutapo! Seniai garsiai pasisakau už tai ir, esu įsitikinusi, kad, labai logiška ir savalaikiška pradėti diskusiją apjjungti Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos į vieną, ir, pavadinti ją "Žiedinės ekonomikos ministerija" :) Tai būtų pirmas tvirtas esminis žingsnis kryptingam darbui CO2 neutralios ekonomikos link!

Apjungimas būtų labai savalaikiška, perspektyvu, veiksminga ir racionalu, pasitinkant ir įgyvendinant naujausius ES Žaliojo kurso, žiedinės ekonomikos, kovos su klimato kaita iššūkius. Nes būtent minėtų trijų ministerijų kompetencijų sritys ir yra naujausių aplinkosaugos iššūkių įgyvendinimo kertiniai akmenys. O ateities ekonomikos augimo perspektyvos garantas - tik aplinkai draugiškumo pagrindas. Šių ministerijų apjungimo būtinybės aspektą pabrėžiau ir praėjusį pirmadienį mano inicijuotos diskusijos metu, kai buvo išsakytas tikrai labai teisingas pasipiktinimas dėl pagalius į ratus pažangiems protingiems sprendimams kaišiojančių skirtingų ministerijų stumdymosi bei pasimetimo tarp kompetencijų ir atsakomybių. Be to, apjungus, bus sumažintas ir ministerijų skaičius, ko mūsų frakcija siekė savo rinkiminėje programoje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą