2019 m. liepos 31 d., trečiadienis

Žaliosios idėjos Lietuvoje – ne tik žaliųjų reikalas

Žalioji banga išplito po visą Europą“, – taip šių metų gegužę vykusius Europos Parlamento rinkimus apibendrino Vokietijos žaliųjų judėjimo atstovė Ska Keller. Jos frakcija Europos Parlamente šiuo metu turi 74 vietas iš 751 – 22 vietomis daugiau nei prieš penkerius metus – ir yra ketvirta pagal dydį parlamentarų grupė. Tai žaliesiems garantuoja gerokai didesnę įtaką Europos Parlamente, ypač turint galvoje susilpnėjusias centro kairę ir centro dešinę."

IQ kalbinta Seimo narė, LVŽS atstovė Virginija Vingrienė su tokia kritika nėra linkusi sutikti: Lietuvoje gausu su aplinkosauginiais sprendimais susijusių sėkmės istorijų, dar daugiau galimybių jas kurti.

Ji pripažįsta, kad Lietuvoje žalieji klausimai ne taip greitai skinasi kelią į politinę darbotvarkę kaip kitose Europos valstybėse, tačiau bendro naratyvo apie klimato kaitą, aplinkosaugą daugėja, žaliosios idėjos sėkmingai integruojamos į bendrą kalbėjimą apie ekonominę ir technologinę pažangą.

Vis dėlto V. Vingrienė pripažįsta, kad ryškaus postūmio, suinteresuotumo žaliosiomis idėjomis ir paskatinimo dar trūksta. „Aš manau, kad turėtų būti stiprinami ir politiniai žaliųjų judėjimai, ir pati ideologija, burtis visuomenininkai. Aplinkos apsauga turi būti mūsų prioritetas“, – sakė V. Vingrienė.

Jos manymu, siekis įgyvendinti žiedinės ekonomikos projektus yra tai, apie ką kalbėti jau šiandien galėtų ne tik žalieji.

„Žiedinė ekonomika yra labai perspektyvi sritis, suteikianti šansą eiti pažangos keliu, kurti naujus verslus, turėti konkurencinį pranašumą kitų ES šalių, jau investavusių į senesnes technologijas, atžvilgiu“, – sakė politikė.

Postūmį ją vystyti esą galėtų suteikti visuomenė. „Apskritai žalioji ideologija turėtų būti ganėtinai drąsi, laisva, liberali ir žvelgianti į ateitį. Be abejonės, ir socialiai atsakinga“, – įsitikinusi V. Vingrienė.

Daugiau skaitykite čia (alfa.lt straipsnis)

Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą