2017 m. lapkričio 3 d., penktadienis

Apsaugojome medžius Justiniškėse

Pilietiškumas dar kartą padėjo išvengti žalos gamtai. Justiniškėse gyvenantis vilnietis susirūpinęs informavo, kad šalia daugiabučių Laisvės prospekte vykdomi paruošiamieji darbai, galbūt elektros tinklo instaliacijai. Kadangi kaip tik toje vietoje bus įrengtas dviračių takas, matyt, reikėtų džiaugtis, kad darbai vykdomi ir kad pagaliau vilniečiai galės saugiau važinėtis ekologiška ir sveikatai taip naudinga transporto priemone - dviračiu. Atrodytų, viskas tik vilniečių gerovei, jei ne viena problema...
Kaip informavo justiniškietis, šalia kasamos tranšėjos kabeliams paslėpti po žeme, auga keliasdešimties medžių alėja, pasodinta po Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo. Medžius sodino, jais rūpinosi ištisos šeimos, gyvenusios daugiabučiuose namuose. Tad nenuostabu, kad gyventojai, matydami, kuomet griovį kasanti technika, nutraukia medžių šaknis, kai kurios, pačios storiausios, nukapojamos kirviu, kreipėsi pagalbos.
Situaciją aptarėme su darbus vykdančios įmonės vadovu, kuris apgailestavo dėl susidariusios padėties ir maloniai patikino, kad imsis visų priemonių, kad užtikrinti nepriklausomybės laiku pasodintų medžių apsaugojimą nuo pažeidimų vykstant darbams. Malonu, kai per neapdairumą ar dėl kokių kitų priežąsčių padaromos klaidos ištaisomos ir, be abejo, smagu, kad mūsų tarpe yra vis daugiau piliečių, kurie supranta, kad medis - tai gyvosios gamtos dalis, ne tik puošianti mūsų aplinką, bet ir padedanti išlaikyti švaresnį orą, kuriuo mes visi kvėpuojame, net ir važiuodami naujaisiais dviračių takais.
 
Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą