2020 m. vasario 11 d., antradienis

Išvažiuojamasis Aplinkos apsaugos komiteto posėdis

Aplinkos komiteto išvažiuojamasis posėdis, kurio metu aplankėme dvi kardinaliai skirtingas padangų perdirbimo įmones, atspindinčias du skirtingus pasaulius.

Pirmoji atspindi padangų tvarkymo imitavimą. Vadovas įtikinėja jog padangų perdirbti iki žaliavos neapsimoka, o perpjautos padangos ar supresuotos į briketus yra produktas. Net pasenusią įrangą demonstratyviai paleido ir darbininkus atvarė darbą imituoti komiteto apsilankymo proga. Tokia veikla netoleruotina!


Antroji - UAB "Renotas" akivaizdus žiedinės ekonomikos pavyzdys, aiškiai parodanti, jog pažangiam verslui nereikia nei valstybės strategijų, specialių reikalavimų, nei vėzdo už nugaros, jokių pasiteisinimų, verkšlenimų, pinigų ar valstybinių užsakymų kaulijimo. Imasi iniciatyvos, ieško sprendimų, rinkų, galimybių, diegia įrangą, gamina produktą, tuoj startuos su regeneruotos gumos, kuri bus parduodama padangų gamintojams kitų padangų gamybai linija. Tokių iniciatyvių verslo atstovų atsiranda ir daugiau dar su pažangesnėm idėjom ir didenėmis perdirbimo galimybėmis. Kas rodo siekių galimybę priklausomą nuo požiūrio ir noro. Jas turime palaikyti paskatinti. Juo labiau, kad pastarasis verslas turi pereiti kryžiaus kelius, kad prasimušti, sulaukdamas pirmojo pavyzdžio analogų spaudimo, pagalų į ratus, įtraukinat ir aplinkosaugos tarnybas, kuriančias sąmokslo terijas.



Šio vizito išdavoje, būtina nedelsiant imtis teisinio reglamentavimo veiksmų, draudžiančių sutvarkytomis padangomis laikyti jų perpjovimą ar supresavimus į briketus, kas dabar nereglametuota ir suteikia galimybę piknaudžiauti. Sutvarkyta padanga turi būti laikoma tik tuomet, kai iš jos pagamintas produktas ar žaliava susmulikinus iki (2 cm skersmens čipsų, (2mm- granuliato) ar miltelių, produktui gaminti. Tik tokiu atveju būtų leista užskaityti sutvarkymą įrodantį dokumentą.

Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą